Antena Meniu Search
x

20 de copii, blocaţi pe aeroportul din Dubai din cauza inundaţiilor apocaliptice, revin în ţară cu avionul cu care se deplasează Ciolacu

Un grup de 20 de copii şi doi profesori însoţitori, membri ai unui ansamblu folcloric din judeţul Sibiu, care au rămas blocaţi la Dubai, urmează să se întoarcă în România cu aeronava cu care se deplasează prim-ministrul Marcel Ciolacu şi delegaţia oficială care îl însoţeşte în vizita pe care o efectuează în zona Golfului Persic, au precizat surse guvernamentale, scrie Agerpres.

de Redactia Observator

la 18.04.2024, 14:00

Vezi și

Potrivit acestora, ansamblul folcloric din Sibiu a participat în aceste zile la un festival în Dubai şi urma să se întoarcă în ţară miercuri, dar cursa aeriană la care aveau rezervate locuri a fost anulată din cauza inundaţiilor puternice produse în Emiratele Arabe Unite, care au avut ca efect şi anularea mai multor zboruri programate în această perioadă.

Miercuri noaptea, cei 22 de români, aflaţi şi în situaţia de a nu-şi permite financiar cazarea în continuare, au fost preluaţi de reprezentanţii Consulatului General al României la Dubai şi aduşi în Abu Dhabi unde li s-a găsit o variantă de cazare şi ar urma să fie aduşi în ţară cu aeronava cu care se deplasează delegaţia condusă de premierul Marcel Ciolacu.

Prim-ministrul şi-a manifestat disponibilitatea în legătură cu această variantă şi situaţia este analizată ca atare, au precizat sursele citate. MAE a informat miercuri că două grupuri de cetăţeni români, ale căror curse aeriene au fost anulate, rămăseseră blocate pe Aeroportul Internaţional Dubai.

Peste 100 de români, blocaţi pe aeroportul din Dubai

Pe acelaşi subiect

Surse consulare precizau miercuri că este vorba despre aproximativ 150 de persoane. Ministerul de Externe a transmis că, prin intermediul Consulatului General al României la Dubai, are în atenţie şi monitorizează situaţia acestora.

Reprezentanţii consulatului au întreprins demersuri, în regim de urgenţă, pe lângă autorităţile aeroportuare şi reprezentanţii companiilor aeriene, pentru a se asigura că drepturile cetăţenilor români sunt respectate în această situaţie.

Totodată, conform MAE, s-a menţinut dialogul cu persoanele în cauză, recomandându-li-se să respecte instrucţiunile autorităţilor din Emiratele Arabe Unite pentru evitarea oricăror riscuri generate de situaţia cu caracter excepţional existentă pe plan local.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Dubai: + 971 4 3492970, + 971 4 3492972, + 971 4 3492973, +971 4 3492974, +971 4 3856771. De asemenea, dacă se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie telefonul de urgenţă al consulatului: +971 50 937 4516.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » 20 de copii, blocaţi pe aeroportul din Dubai din cauza inundaţiilor apocaliptice, revin în ţară cu avionul cu care se deplasează Ciolacu