DNA a inițiat multe cazuri după apariția în presă.
Bogdan Dincă, Q Magazine
Actual

Ce crede Marius Voineag despre presa din România

Presa a reprezentat şi reprezintă în continuare un aliat important al DNA în lupta împotriva corupţiei, a afirmat, vineri, procurorul-şef Marius Voineag, cu ocazia Zilei Mondiale a Libertăţii Preseii.

„Presa liberă reprezintă un pilon important al democraţiei, având un rol esenţial în educarea şi informarea cetăţenilor. Libertatea presei nu este doar un drept fundamental, ci şi un instrument determinant în asigurarea transparenţei şi integrităţii în administraţia publică. Investigaţiile jurnalistice au un rol critic în identificarea şi expunerea faptelor de corupţie, contribuind semnificativ la eficienţa şi credibilitatea anchetelor penale”, a declarat Marius Voineag, citat într-un comunicat al DNA transmis AGERPRES.

El a adăugat că presa liberă reprezintă un factor de responsabilizare inclusiv pentru actul de justiţie.

„În acelaşi timp, presa liberă reprezintă un factor de responsabilizare inclusiv pentru actul de justiţie, asigurând administrarea justiţiei într-un mod echitabil şi transparent. Nu în ultimul rând, este esenţial ca justiţia nu doar să fie făcută, dar şi să fie văzută ca atare de către cetăţeni, iar în acest proces, jurnaliştii au un rol de neînlocuit”, a spus procurorul-şef al DNA.

El a dorit să le transmită jurnaliştilor un mesaj de susţinere şi deschidere din partea Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi să mulţumească pentru sprijinul pe care îl arată pentru activitatea instituţiei.

“Presa a reprezentat şi reprezintă în continuare un aliat important al DNA în lupta împotriva corupţiei”, a subliniat Voineag.AGERPRES/(AS – autor: Mihai Stoica, editor: George Onea, editor online: Ady Ivaşcu)

În lipsa unui acord scris al QMagazine, pot fi preluate maxim 500 de caractere din acest text, fără a depăşi jumătate din articol. Este obligatorie citarea sursei www.qmagazine.ro, cu link către site, în primul paragraf, și cu precizarea „Citiţi integral pe www.qmagazine.ro”, cu link, la finalul paragrafului.

Click pentru a comenta

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai populare articole

To Top