Cum arată noul pod de la „poarta de est” a României. Fluidizează traficul dinspre Moldova și Ucraina către Portul Galați FOTO

0
Publicat:

Administrația Porturilor Dunării Maritime (APDM) Galați a recepționat lucrările la racordul rutier și feroviar ce va deservi viitoarea platformă multimodală din Portul Galați. Noul pod facilitează traficului rutier și feroviar în Portul Galați, inclusiv cel din Republica Moldova și Ucraina.

436356433 759962272945369 8708168455987936606 n jpg

Este vorba de o investiție de 23 milioane de euro, care are ca scop „înlăturarea blocajelor în trafic și relocarea unui segment de cale ferată pentru fluidizarea traficului feroviar din zona portuară”.

Potrivit APDM, lucrările la noul racord feroviar și rutier au însemnat 2,284 km sector rutier modernizat, inclusiv pasaj și sens giratoriu. În plus, 3,2 km cale ferată a fost demontată și 2,2 km de cale ferată nouă a fost reconstruită pe un alt amplasament.

„Rolul acestui racord rutier și feroviar este acela de a asigura interconectivitatea și integrarea tuturor mijloacelor de transport care vor fi operate pe platforma multimodală, asigurând totodată o fluidizare a traficului în această zonă ce cuprinde atât portul, cât și drumul european care leagă Galațiul de Giurgiulești”, a declarat directorul general al APDM Galați, Marcela Daniela Costea, la recepția lucrării. 

Astfel se asigură, totodată, și înlăturarea blocajelor pe drumul european E87 dinspre frontiera României cu Republica Moldova, precum și fluidizarea traficului pe drumul de acces în zona portuară și Zona Libera Galați.

Implementarea proiectul integrat al Platformei Multimodale Galați contribuie semnificativ la caracterul unic al Portului Galați, întrucât conectarea cu hinterland-ul portului se realizează prin transportul fluvio-maritim, transportul rutier și cel feroviar, respectiv pe cale ferată cu ecartament standard cât și pe cale ferată cu ecartament larg”, au precizat reprezentanții APDM.

Investiția va conduce la creștere economică și la noi locuri de muncă

Președintele CJ Galați, Costel Fotea, susține că investiția va creşte de 20 de ori capacitatea de încărcare şi descărcare în Port.

„Din statistici rezultă că activitatea din portul de la Galați a început din nou să crească, asta înseamnă că suntem pe drumul cel bun, iar Galațiul trebuie să rămână unul dintre porturile importante de la Dunăre”, a precizat Costel Fotea. 

O investiție care va conduce la creștere economică și la noi locuri de muncă, a subliniat primarul Galațiului, Ionuț Pucheanu. 

„S-a încheiat o etapă importantă pentru creșterea capacității portului de încărcare și descărcarea navelor. Este vorba despre modernizarea infrastructurii rutiere, ce a inclus și realizarea unui pod, precum și de relocarea unui segment de cale ferată pentru platforma multimodală. În final, vom avea la Galați un terminal cu o capacitate de 150.000 TEU. Este o investiție foarte importantă care va conduce la creștere economică și la noi locuri de muncă”, a transmis primarul Ionuț Pucheanu. 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite