Cum poți păstra bananele proaspete până la 26 de zile și chiar mai mult. Trucul cu borcanul

0
Publicat:

Bananele pot fi păstrate proaspete și galbene timp de 26 de zile și chiar mai mult. Puteți evita instalarea petelor maro cu trucuri inteligente de depozitare, relatate de Mirror Online.

Amy Cross a încercat trucul și în 2022, când a fotografiat bananele după 16 zile. FOTO FB Amy Cross
Amy Cross a încercat trucul și în 2022, când a fotografiat bananele după 16 zile. FOTO FB Amy Cross

Bananele sunt alimente ușor perisbile. Devin repede maro și moi în lipsa unor tehnici care să încetinească rumenirea lor. 

Înfășurarea cozilor (tulpinilor) în folie de staniol sau de plastic se numără printre cele mai cunoscute modalități, dar există un truc care prelungește și mai mult prospețimea bananelor.

Un expert în depozitare a dezvăluit o variantă ingenioasă de a păstra bananele proaspete chiar și peste 26 de zile. 

Amy Cross (@amycrosslegacy), care oferă în mod frecvent, pe TikTok, sfaturi despre cumpărarea, curățarea și depozitarea fructelor și legumelor, a împărtășit și tehnica ei specială care presupune folosirea unui borcan pentru a păstra bananele „proaspete mai mult timp".

„Sunt vechi de 26 de zile” 

Ea și-a demonstrat trucul cu bucăți de banane tăiate, încă în coajă, ținute la rece, într-un borcan de sticlă, în frigider.  Ca să le arate urmăritorilor ei eficiența trucului, a postat și o actualizare, 26 de zile mai târziu. În imaginile postate de ea se vede că banana este la fel de proaspătă ca în prima zi, iar coaja nu prezintă niciun fel modificare a culorii, spre deosebire de alte banane cumpărate în aceeași zi.

Acestea sunt bananele pe care le-am cumpărat pe 13 martie. Am tăiat în trei o banană și am pus-o într-un borcan, așa că sunt vechi de 26 de zile. Așadar, scopul de a pune bananele în borcan a fost să văd dacă pot face ca o banană tăiată să reziste 12 ore și au trecut 26 de zile", a exclamat uimită Amy Cross.

Dacă nu sunteți adepții felierii bananelor, le puteți păstra într-o zonă răcoroasă și umbrită, potrivit Express, la aproximativ 12 grade, deoarece la temperaturi mai mari se vor coace mai repede.

Ideală ar fi depozitarea într-o cameră slab luminată, în care soarele nu bate direct. Așadar, o bucătărie caldă nu este cel mai bun loc pentru păstrarea bananelor.

Cei care doresc să evite oxidarea bananelor decojite pot apela la un alt truc: stropirea lor cu suc de lămâie sau suc de ananas, o metodă care funcționează deosebit de bine la salatele de fructe.  

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite