Guvernul României vrea să construiască o biserică ortodoxă în Emiratele Arabe Unite

0
Publicat:

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, în cadrul unei întâlniri cu reprezentanții comunității de români din Emiratele Arabe Unite că și-ar dori să revină în țară, în special experții din zona nucleară. Prim-ministrul a afirmat că ridicarea unei biserici ortodoxe române în Emirate este o prioritate pentru Guvern.

Premierul Marcel Ciolacu, cu ambasadorul României în UAE, Octavian Bădică Foto: Captură de ecran
Premierul Marcel Ciolacu, cu ambasadorul României în UAE, Octavian Bădică Foto: Captură de ecran

„Am văzut în ziarele românești sau în anumiți actori politici, (că n.r) am venit să vindem România din nou, nu știu pentru a câta oară o tot vând politicienii. România este într-o perioadă de dezvoltare mai accelerată. De fapt asta este marea provocare: sustenabilitatea macroeconomică a României în acest moment stă pe aceste investiții. Avem investiții, după ce anul trecut cea mai mare a doua creștere economică din Europa s-a bazat din cifre pentru prima oară în România nu pe consum ci pe investiții. Același lucru dorim să-l facem și anul acesta și avem investiții de aproape 100 de miliarde de lei” , a declarat premierul Marcel Ciolacu în cadrul întâlnirii cu reprezentanții comunității de români din Emiratele Arabe Unite.

Prim-ministrul a precizat că în cadrul vizitei de lucru a avut o serie de întâlniri cu companii importante din Emiratele Arabe Unite, cu fonduri suverane de investiții, afirmând că anumite proiecte nu se pot face: „decât prin parteneriate publice-private”. „Necesitatea dezvoltării a intrat într-o dinamică mult mai accelerată decât se aștepta toată lumea. Pierdem aceste investiții, nu mută nimeni portul Constanța dar nu va mai fi cel mai căutat cum este în momentul acesta. Totul înseamnă viteză de reacție și decizie rapidă”, a adăugat premierul.

Șeful Executivului român a menționat despre întrevederea avută joi cu președintele Emiratelor Arabe Unite afirmând că au discutat foarte mult și „despre implicarea și dezvoltarea pe care o pot face împreună”. „Există bani, trebuie să avem credibilitate pentru a atrage aceste sume, există oportunități...”, a adăugat premierul.

Prim-ministrul a spus cu privire la numărul mare de rezidenți români din Emirate că și-ar dori ca ei să revină în România, în special experții din zona nucleară, dar că este de datoria statului să le ofere întâi serviciile necesare în țară. 

Mi-aș dori să veniți acasă, mai ales experții din zona nucleară care au avut la un moment dat un culoar și statul nu a fost atât de inteligent să prevadă că aceste valori ale României vor pleca și vor migra din România dacă statul le neglijează. Avem și noi de construit reactoarele 3 și 4. (...) Noi politicienii trebuie să vă creăm serviciile pe care vi le doriți cum de altfel încerc cu colegii mei. Fiindcă fără educație, fără sănătate, fără investiții majore nu vă veți întoarce niciodată acasă, fiindcă v-ați obișnuit cu un anumit standard, și este normal să fie așa, și cred că de fapt asta este datoria noastră”, a spus Ciolacu.

Premierul a menționat totodată că Guvernul va sprijini demersul construirii unei biserici ortodoxe în Emirate.

„Am avut o discuție și cu Patriarhul, și o să ne implicăm împreună pentru a avea o biserică ortodoxă construită de această dată de la zero. Rămâne să avem discuții cu autoritățile în ceea ce privește terenul și este o prioritate pentru secretariat, pentru culte în acest moment, pentru Guvernul României”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite