„Mama” a 1.300 de suflete. Aleargă de 21 de ani pentru animalele fără stăpân, pentru care ar face orice FOTO

0
Publicat:

Corina Grigore este îngerul păzitor pentru animalele orfane din Galați. De peste două decenii, ea salvează şi îngrijeşte animale abandonate, accidentate sau cu handicap, cărora nimeni nu le-ar fi acordat nicio şansă. A salvat astfel mii de suflete.

Corina Grigore, administratorul Ajutati-l pe Labus FOTO: Corina Grigore
Corina Grigore, administratorul Ajutati-l pe Labus FOTO: Corina Grigore

Pe 26 mai 2024, ca-n fiecare an, Corina Grigore, administratorul „Ajutați-l pe Lăbuș”, va participa Semimaraton 2024, cel mai mare eveniment sportiv, în care oamenii sunt invitați să alerge și să doneze pentru diferite cauze.

Anul acesta, Corina s-a înscris la cursă pentru a strânge fonduri necesare construirii unui dispensar medical.

Sunt numeroase situații în care stăpânii de câini sau pisici, cu posibilități materiale reduse, nu își permit să plătească consultația sau serviciile oferite de clinici veterinare.

Acesta este și motivul pentru care Corina Grigore vrea să construiască un dispensar, cu program permanent, gratuit, pentru sterilizări și îngrijire medicală a pisicilor și câinilor a căror stăpâni au posibilități financiare reduse. Suma necesară pentru dispensarul medical este de 21.530 de lei.

Acest demers va duce la scăderea numărului de animale abandonate și va încuraja adopțiile de pe stradă sau din adăposturi. Acest dispensar va fi deschis și va funcționa în incinta adăpostului Ajutați-l pe Lăbuș”, susține Corina Grigore.

Corina Grigore, ocrotitorul animalelor orfane FOTO: C. Mazilu
Corina Grigore, ocrotitorul animalelor orfane FOTO: C. Mazilu

Ajutați-l pe Lăbuș este singura asociație pentru protecția animalelor din Galați, care face eforturi pentru a rezolva problema animalelor fără stăpân de pe stradă. În acest sens, asociația îngrijește în adăpostul propriu aproximativ 1300 de animale, desfășoară de peste 10 ani campanii de sterilizare gratuită și oferă ajutor pentru câini și pisici, cu și fără stăpân, atât în oraș, cât și în localitățile din județ.

„În ultimii doi ani am găsit familii în țară și în afara granițelor țării pentru un număr de peste 500 de câini proveniți de pe străzile orașului”, susține Corina Grigore.  

Corina și poneiul Hanah FOTO: Ajutați-l pe Lăbuș
Corina și poneiul Hanah FOTO: Ajutați-l pe Lăbuș

„Prin acest proiect dorim să oferim servicii medicale gratuite unui număr de 100 de câini și pisici, a căror stăpâni fac parte din următoarele categorii de locuitori (din orașul și județul Galați): șomer, pensionar, cu o pensie mai mică de 2.000 lei/lună, salariat, cu salariul net mai mic de 2000 lei/lună, beneficiar de asistență socială, membru al unei familii cu un singur întreținător angajat, membru al unei familii în care se află o persoană cu dizabilități, student, locuitor al unei zone rurale”, scrie în proiectul care susține cauza Asociației Ajutați-l pe Lăbuș.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite