Actualitate

O nouă aplicație pentru antreprenori. SmartEU este o soluţie custom made pentru mediul de afaceri

business afacere de familie

Aplicaţia George SmartEU este o soluţie custom made pentru mediul de afaceri, a afirmat miercuri, George Turtoi, director general la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE).

În opinia acestuia, o astfel de aplicaţie este vitală celui care are nevoie de informaţie targetată.

„Aplicaţia aceasta este o mare surpriză. Şi noi am lansat anul trecut, ca minister, o platformă de informare pe zona de fonduri. Nu doar pe zona de fonduri pentru mediul privat, este o platformă pentru (…) orice fel de beneficiar. Dar dumneavoastră aţi targetat foarte clar o anumită zonă, zona aceea de afaceri, de a dezvolta business-urile, de a finanţa mediul privat, ceea ce este o soluţie custom made pentru mediul de afaceri”, a spus Turtoi, la evenimentul de lansare a George SmartEU, prima aplicaţie a unei bănci locale care oferă informaţii complete despre fondurile europene.

Potrivit oficialului MIPE, actuala perioadă de programare 2021 – 2027 „a început să se deschidă din ce în ce mai mult”, fiind vorba de 8 programe regionale şi cel puţin 8 programe naţionale, la care se adaugă PNRR, care are 16 componente.

„Aşa că astfel de inţiative şi aplicaţii care să ofere o informaţie targetată celui care are nevoie de finanţare este mai mult decât vitală. La ora actuală, sunt atât de multe finanţări aruncate în piaţă, atât la nivel de regiuni, cât şi la nivel naţional, cât şi la nivel de PNRR, cât şi la nivel de instrumente financiare chiar, încât nu mai ştie un antreprenor unde să se ducă şi la ce finanţare să apeleze”, a subliniat el.

Cele mai recente știri

To Top