Persoanele ucise în atacul de la Damasc erau „terorişti” acţionând împotriva Israelului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene a afirmat că persoanele ucise în atacul care a vizat consulatul iranian la Damasc pe 1 aprilie erau „terorişti” angajaţi împotriva Israelului, oferind astfel prima declarație oficială a armatei cu privire la acest atac, scrie AFP, potrivit AGERPRES.

Generalul Herzi Halevi FOTO: Arhivă
Generalul Herzi Halevi FOTO: Arhivă

„Persoanele ucise la Damasc erau membri ai Forţei Quds. Erau persoane implicate în terorismul împotriva statului Israel”, a spus contraamiralul Daniel Hagari într-o conferinţă de presă ca răspuns la o întrebare.

„Printre aceşti agenţi terorişti se aflau membri ai Hezbollah şi consilieri iranieni. Nu a fost niciun diplomat după câte ştiu. Nu am cunoştinţă despre niciun civil care să fi fost ucis în acest atac”, a adăugat Hagari.

Pe 1 aprilie, raidul a distrus consulatul iranian şi a ucis 16 persoane, dintre care şapte membri ai corpului Gardienilor Revoluţiei, armata ideologică a Republicii Islamice, inclusiv doi generali.

Iranul şi Siria a imputat atacul împotriva Israelului, care nu a confirmat niciodată responsabilitatea sa.

Iranul a spus că va riposta la atacul care a exacerbat tensiunile din regiune, pe fondul războiului din Fâşia Gaza între Israel şi mişcarea palestiniană Hamas.

Sâmbătă, la aproape două săptămâni de la atacul de la Damasc, Iranul a lansat de pe teritoriul național o salvă masivă de drone, rachete balistice şi rachete de croazieră asupra Israelului, un atac fără precedent în istoria celor două ţări.

Israelul, împreună cu SUA, dar şi cu Franţa, Marea Britanie şi Iordania în special, au opus unui baraj de apărare aeriană care permis interceptarea a „99%” din proiectile, potrivit Israelului.

Doar baza militară Nevatim a fost uşor afectată în sudul Israelului. În vizită luni la această bază, şeful Statului Major al armatei israeliene, generalul Herzi Halevi, a promis o „ripostă” la atacul iranian.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite