Podul Golden Gate, un pod emblematic din orașul San Francisco, a fost blocat luni de manifestanți pro-palestinieni, la puțin peste șase luni de la începutul războiului israelian din Gaza, potrivit AFP.

Proteste pro-Palestina, CaliforniaFoto: Brontë Wittpenn / AP / Profimedia

Imaginile aeriene arată un șir lung de mașini oprite pe podul roșu, în timp ce benzile din direcția opusă sunt complet pustii.

Demonstranții, care împiedică pe oricine să intre sau să iasă din această parte a orașului californian, au un banner pe care scrie „Opriți lumea pentru Gaza”.

Demonstrația a făcut parte dintr-o inițiativă numită „A15 Action”, care urmărește să blocheze numeroase orașe mari din întreaga lume „în semn de solidaritate cu Palestina”.

În Statele Unite, manifestanții au perturbat luni accesul la aeroportul din Chicago. O demonstrație a avut loc, de asemenea, la Los Angeles.

Site-ul web al organizatorilor enumeră aproximativ patruzeci de orașe în care urmează să aibă loc acțiuni, într-o gamă largă de țări, printre care Australia, Belgia, Spania, Columbia și Coreea de Sud.

„În fiecare oraș, vom identifica și bloca principalele artere ale economiei, concentrându-ne asupra punctelor de producție și de trafic, cu scopul de a provoca cel mai mare impact economic”, explică organizatorii pe site-ul lor.