Prinţesa Catharina-Amalia a Ţărilor de Jos (© RVD - Gemmy Woud-Binnendijk / Royal House of the Netherlands)

Prinţesa moştenitoare a Ţărilor de Jos a fugit în Spania pentru a scăpa de ameninţări

Prinţesa moştenitoare a Ţărilor de Jos, Catharina-Amalia, a trăit în Spania pentru a scăpa de ameninţările la adresa siguranţei sale, a raportat presa olandeză.

Potrivit televiziunii publice NOS, care a citat surse din anturajul familiei regale olandeze, fiica cea mare a regelui Willem-Alexander a trăit şi a studiat la Madrid timp de peste un an, informează Agerpres.

În octombrie 2022, prinţesa Amalia a fost constrânsă să renunţe la proiectul său de a locui într-un campus studenţesc din capitala olandeză din cauza îngrijorărilor legate de chestiuni de securitate, la doar câteva săptămâni după ce începuse să studieze politica, psihologia, dreptul şi economia la Universitatea din Amsterdam.

Însă cuplul regal a anunţat, aproximativ o lună mai târziu, că prinţesa Amalia a fost obligată să revină să locuiască în Palatul Regal din Haga, cu măsuri de securitate considerabil mai stricte.

Autorităţile olandeze nu au divulgat alte detalii, însă anunţul a fost făcut la câteva săptămâni după informaţii apărute în presă potrivit cărora prinţesa Amalia şi prim-ministrul Mark Rutte ar fi fost menţionaţi în mesajele unor grupuri de crimă organizată, ceea ce a generat temeri legate de o tentativă de răpire.

Televiziunea publică olandeză a precizat că ameninţarea care planează asupra prinţesei Amalia, în vârstă de 20 de ani, nu a dispărut complet.

Foto sus: Prinţesa Catharina-Amalia a Ţărilor de Jos (© RVD - Gemmy Woud-Binnendijk / Royal House of the Netherlands)

Mai multe pentru tine...