Senatul american investighează incidentele avioanelor Boeing

Publicat: 25 apr. 2024, 20:11, de Alexandru Bogdan Grigoriev, în Internațional , ? cititori
Senatul american investighează incidentele avioanelor Boeing
Boeing, investigat de Senatul SUA

Într-o audiere în fața Senatului SUA, un inginer de la Boeing a subliniat deficiențe semnificative de siguranță. Senatorii au cerut un concept de siguranță îmbunătățit de la producătorul de avioane din SUA.

Problemele tehnice s-au înmulțit în ultimele luni la avioanele Boeing. Acest lucru a generat îngrijorare inclusiv în Senatul SUA, care a constituit o comisie de investigare.

La Washington, în fața acestei comisii, inginerul Boeing Sam Salehpour și-a repetat acuzațiile  împotriva producătorului de avioane. „De fapt, ei produc avioane defecte”, a spus denunțătorul. Pentru a accelera producția, printre altele, au fost tolerate erori semnificative în timpul asamblării pieselor fuzelajului 787 Dreamliner pe distanță lungă. „Am asistat la erori grave de asamblare la asamblarea aeronavei. Am văzut asamblatori sărind pe aeronavă pentru a potrivi piesele. Aceasta a fost doar una dintre multele metode necorespunzătoare”, a declarat el.

Salehpour a explicat că golurile dintre părțile aeronavei care sunt mai mari de 0,127 mm trebuie închise conform reglementărilor. Cu toate acestea, aceste goluri nu au fost eliminate pe aproape 1.500 de aeronave. „Acest lucru ar putea duce la oboseală materială prematură și, prin urmare, la o catastrofă”, a spus Salehpour

„Mi-am exprimat în mod repetat îngrijorările în cadrul companiei. Am fost exclus, mi s-a spus să-mi țin gura, am fost amenințat fizic”, a spus denunțătorul. „

Aceasta nu este o cultură a securității, dacă ești amenințat pentru că ai preocupări legate de Securitate”, a continuat Sahlepour.

Un alt fost inginer de la Boeing a depus și el mărturie în fața comisiei din Senat. Ed Pierson a părăsit compania în 2018, cu puțin timp înainte ca două avioane Boeing 737 Max să se prăbușească. La acel moment, 346 de persoane au fost ucise. „Lumea este șocată de problemele actuale de calitate a producției ale Boeing. Nu sunt surprins pentru că nimic nu s-a schimbat după cele două prăbușiri. Nu a existat nicio responsabilitate, nici un singur angajat Boeing nu a fost băgat în închisoare”.

Boeing a respins acuzațiile actuale despre 787 Dreamliner. Mașinile au fost verificate temeinic și nu au fost descoperite defecte. Și autoritatea de reglementare a aviației FAA a mai declarat că aeronava îndeplinește standardele de siguranță cerute.

Senatorii americani au cerut producătorului de avioane să-și îmbunătățească urgent cultura de siguranță.

„Acest lucru confirmă faptul că trebuie să ne uităm la ceea ce face Boeing, nu doar la ceea ce pretinde că face. Boeing spune că siguranța este prioritatea principală a companiei. Cu toate acestea, atunci când i s-a cerut să furnizeze dovezi în acest sens, Boeing a spus, citez, nu există nicio dovadă obiectivă. a unui angajament fundamental față de siguranță”, a declarat senatorul democrat Tammy Duckworth din Illinois.

Din cauza defecțiunilor constatate, Boeing este supus unei presiuni din ce în ce mai mari. Compania a luat deja măsuri privind personalul. CEO-ul David Calhoun a anunțat că va demisiona până la sfârșitul anului.