Un nou film românesc se alătură peliculei „Trei kilometri până la capătul lumii” la Festivalul de la Cannes 2024

0
0
Publicat:

Festivalul Internațional de Film de la Cannes a fost anunțat două filme românești remarcabile intrate în competiție. Lungmetrajului „Trei kilometri până la capătul lumii” i s-a mai alăturat un documenatar.

Trei kilometri până la capătul lumii. FOTO Facebook Miruna Berescu
Trei kilometri până la capătul lumii. FOTO Facebook Miruna Berescu

Lungmetrajul „Trei kilometri până la capătul lumii”, regizat de talentatul Emanuel Pârvu, a fost inclus în Competiția oficială a celei de-a 77-a ediții a festivalului. Acest film pune în prim-plan povestea emoționantă a lui Adi, un adolescent din Delta Dunării, care se confruntă cu o realitate cruntă ce îi schimbă viața.

Cu o distribuție impresionantă, în care se regăsesc nume precum Bogdan Dumitrache, Laura Vasiliu și Adrian Titieni, pelicula promite să ofere o experiență cinematografică profundă și captivantă.

„Competiția oficială la Cannes este ceva ce, ca regizor, probabil visezi toată viața, locul în care îți dorești să îți fie văzute filmele, unde dorești să fii. Sunt atât de multe 'cărări' pe care, la un moment dat, o poți lua - de la ideea filmului la scenariu, de la locații la filmarea propriu-zisă, de la actorie la montaj, încât nici nu mai știi exact de unde s-a legat. Sigur de la Dumnezeu. Un mare mulțumesc tuturor celor implicați, am făcut împreună o echipă minunată și iată și prima noastră (mare) recunoaștere”, a declarat Emanuel Pârvu.

„Nasty” participă la Cannes

Al doilea film românesc, „Nasty”, intră în competiție, în cadrul secțiunii Proiecții Speciale. Regizat de Tudor Giurgiu, Cristian Pascariu și Tudor D. Popescu, acest documentar explorează viața și cariera legendare a primului număr 1 mondial din tenis, Ilie Năstase.

Cu o distribuție impresionantă și o poveste captivantă, „Nasty” promite să aducă în prim-plan o perspectivă unică asupra unei figuri iconice din sportul mondial.

Cea de-a 77-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes va avea loc în perioada 14-25 mai.

Filme



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite