Life

Unde se află cel mai frumos sat din lume. Cei care ajung aici sunt întâmpinați de câmpuri interminabile de lavandă

Cel mai frumos sat din lume, o destinație de neratat. Aici, totul pare a fi o călătorie în timp de care se poate bucura orice turist.
18.04.2024 | 09:33
Unde se afla cel mai frumos sat din lume Cei care ajung aici sunt intampinati de campuri interminabile de lavanda
Cel mai frumos sat din lume i-a cucerit pe toți cu peisajele sale uimitoare. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că Europa are unele dintre cele mai frumoase destinații. La tot pasul sunt locuri care taie respirația oricui datorită frumuseții lor. Cei care nu și-au planificat încă vacanța de vară, pot opta pentru cel mai frumos sat din lume.

Cel mai frumos sat din lume se află în Europa

Cine a spus că mediile rurale nu pot fi destinația ideală de vacanță s-a înșelat. În Europa, există un sat care a atras atenția tuturor. Nici nu este de mirare, având în vedere că peisajul de aici pare desprins din povești.

ADVERTISEMENT

Potrivit Travel + Leisure, Gordes din Franța este cel mai frumos sat din lume. Acesta se află pe Valea Luberonului, în sudul Franței și are toate caracteristicile pitorești ale unui oraș de basm. Cine ajunge aici descoperă castele, peșteri, monumente și câmpuri uimitoare de lavandă.

În ciuda faptului că este un sat, Gordes este puternic dezvoltat din punct de vedere turistic. Aici, mai mulți operatori turistici pun la dispoziția vizitatorilor fel de fel de trasee și experiențe. De departe, cea mai frumoasă este plimbarea cu mașinile franceze clasice.

ADVERTISEMENT

Cei de la Travel + Leisure au numai cuvinte de laudă la adresa satului Gordes. Potrivit lor, acesta este vizitat cel mai mult în timpul verii, atunci când turiștii se bucură de toate frumusețile lui.

Principalele atracții turistice din Gordes

Gordes este o destinație de neratat, cu străzi pietruite, cu biserici și mănăstiri desprinse parcă din cărțile de basme. Principala atracție a satului este castelul cu același nume. Ridicat în secolul al XI-lea, Castelul de Gordes a fost folosit pe post de fortăreață, casă și școală. În prezent, Castelul de Gordes găzduiește expoziții de artă și istorie.

ADVERTISEMENT

Castelul nu este singura clădire emblematică pentru Gordes. La fel de importantă este și biserica Saint Firmin. Aceasta a fost construită în secolul al XVIII-lea și mai este cunoscută sub denumirea de ”fortăreața de pe vârful stâncii.

O altă atracție a zonei este Abația Notre – Dame de Senaque, o abație din secolul al XII-lea, înconjurată de câmpuri de lavandă. Aceasta este locuită de o comunitate de călugări cistercieni care își petrec timpul rugându-se, producând miere, cultivând legume și lavandă.

ADVERTISEMENT

O parte a acestei abații este deschisă publicului. Este una dintre multiplele atracții turistice din sat care a câștigat un premiu TripAdvisor Choice Award în 2023.

Un alt loc de vizitat din Gordes este Teatrul Terasei. Acesta a fost sculptat de fermierii locali, iar pe timpul verii, oamenii pun în scenă piese de teatru și au loc diverse concerte. Cei care ajung în Gordes mai au de bifat o experiență unică.

Este imposibil să ajungi în Gordes și să nu explorezi orașul la volanul unui Citroen 2CV. Este o mașină de mici dimensiuni, tipică zonei care te va ajuta să te bucuri și mai mult de frumusețile din Gordes.

ADVERTISEMENT