Marian Cristian Minae, al doilea suspect în cazul asasinării omului de afaceri Adrian Kreiner, a acceptat să fie adus în ţară din Irlanda, iar de luni încep procedurile de predare, a anunţat sâmbătă ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu.

Masina de politieFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Ea a spus că vineri Marian Cristian Minae a consimțit, în fața unei instanțe din Irlanda, să fie adus în România.

Conform ministrului Justiției, de luni vor începe procedurile de predare a bărbatului, care este unul dintre suspecții în cazul uciderii lui Adrian Kreiner.

În 6 noiembrie, omul de afaceri Adrian Kreiner a fost ucis în locuința sa din Sibiu, iar cei trei suspecți au reuşit să fugă din ţară.

Doi dintre cei trei bărbaţi care l-ar fi bătut şi ucis pe omul de afaceri au fost prinşi în Marea Britanie, unul în Scoţia - Laurenţiu Ghiţă, altul în Irlanda de Nord - Marian Cristian Minae.

Laurenţiu Ghiţă a fost adus în ţară în decembrie 2023, urmând ca Marian Cristian Minae să fie predat de autorităţile irlandeze săptămâna viitoare.

Al treilea suspect, Cosmin Costinel Zuleam, nu a fost încă prins.

Un complice al celor trei, Ilie Sitariu, cel care le-a fost călăuză, a fost prins în ţară şi condamnat recent la 3 ani închisoare cu suspendare, pentru favorizarea făptuitorului.

Potrivit procurorilor, omul de afaceri a fost găsit pe canapeaua din living, legat într-o poziţie de tortură, care genera o durere extremă. Fiica acestuia, găsită la etaj, a fost ameninţată de mai multe ori cu pistolul de către cei trei atacatori, conform anchetatorilor.

CITEȘTE ȘI: Filmul uciderii lui Adrian Kreiner, omul de afaceri din Sibiu