Veste cumplită pentru Radu Mazăre! Instanța i-a refuzat cererea

Publicat: 17 apr. 2024, 15:24, de Cristian Matache, în Justitie , ? cititori
Veste cumplită pentru Radu Mazăre! Instanța i-a refuzat cererea

Cererea lui Radu Mazăre de liberare condiţionată a fost respinsă, miercuri, de Judecătoria Sectorului 4, dar decizia magistraţilor nu este definitivă. 

Judecătoria Sectorului 4 a respins cererea de eliberare condiționată a fostului primar al Constanței, Radu Mazăre, miercuri. Cu toate acestea, decizia nu este definitivă și poate fi contestată. Dacă această hotărâre va rămâne neschimbată, Mazăre va putea depune o nouă cerere de eliberare condiționată peste nouă luni.

În minuta instanței se specifică că cererea a fost respinsă ca neîntemeiată, conform dispozițiilor legale. Totodată, s-a stabilit un termen de reiterare de 9 luni, începând de la rămânerea definitivă a sentinței, moment în care propunerea sau cererea poate fi reînnoită.

Radu Mazăre ispășește o pedeapsă de 9 ani de închisoare, rezultată din contopirea a două pedepse definitive primite anterior. Una dintre acestea este de nouă ani în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri, iar cealaltă de cinci ani în dosarul Polaris.

În Dosarul Polaris, Mazăre a fost acuzat de luare de mită, abuz în serviciu și conflict de interese. Conform rechizitoriului, acesta ar fi primit sume semnificative de bani și alte foloase necuvenite pentru facilitarea emiterii de documente și înlesnirea câștigării unor licitații.

Sentința din acest dosar a fost pronunțată în februarie 2022, când Mazăre a fost condamnat la cinci ani de închisoare.

În ceea ce privește Dosarul Retrocedărilor ilegale, fostul primar a primit o condamnare de 9 ani de închisoare în februarie 2019. Aici, Mazăre a fost găsit vinovat de abuz în serviciu și constituirea unui grup infracțional organizat, alături de alte 31 de persoane. De asemenea, instanța a dispus desființarea mai multor dispoziții emise și a constatat prejudiciul cauzat de subevaluarea terenurilor acordate în compensare.