Potrivit Ministerului ucrainean al Apărării, Kremlinul a lansat de la începutul războiului peste 8.000 de rachete și 4.600 de drone
Foto: Facebook
Actual

Volodimir Zelenski prezintă cifrele terorii ruse din luna aprilie

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a prezentat pe pagina sa de Facebook arsenalul folosit de Rusia în Ucraina, în luna aprilie.

Potrivit lui Zelenski, doar în aprilie rușii au folosit peste 300 de rachete de diferite tipuri și aproximativ 300 de drone Shahed și peste 3200 de bombe aeriene ghidate.

Cifrele prezentate de președintele Ucrainei vin să arate că atacurile Rusiei asupra Ucrainei s-au intensificat în ultima perioadă. Asta, în timp ce  Kievul încă așteaptă sosirea noului ajutor militar din partea SUA.

Potrivit unei informări din februarie a Ministerului ucrainean al Apărării, Kremlinul a lansat de la începutul războiului, în 2022, peste 8.000 de rachete și 4.600 de drone.

„Doar în luna aprilie, teroriștii ruși au folosit peste 300 de rachete de diferite tipuri, aproape 300 de drone „Shahed”, și peste 3.200 de bombe aeriene ghidate împotriva Ucrainei.

Orașele și comunitățile noastre din regiunea Sumy până în regiunea Odesa, regiunea Dnipropetrovsk, regiunea Harkiv, regiunea Donețk, Mykolaiv și Herson suferă de această teroare intenționată și josnică în fiecare zi și noapte.

Mii de vieți ale poporului nostru au fost salvate datorită ajutorului liderilor și țărilor care au susținut deja scutul nostru aerian și care exercită deja efectiv presiuni de sancțiuni împotriva mașinii de război a Rusiei.

Cu toate acestea, din păcate, multe vieți au fost luate de aceste atacuri. Și doar prin putere putem opri această teroare. Puterea poporului nostru, puterea unității mondiale, puterea presiunii asupra Rusiei, puterea sistemelor de apărare aeriană oferite Ucrainei, puterea soldaților noștri care țin linia frontului.

Toți cei care muncesc de dragul puterii și apărării noastre împotriva Rusiei sunt adevărați apărători ai vieții.”, a scris Zelenski pe Facebook.

În lipsa unui acord scris al QMagazine, pot fi preluate maxim 500 de caractere din acest text, fără a depăşi jumătate din articol. Este obligatorie citarea sursei www.qmagazine.ro, cu link către site, în primul paragraf, și cu precizarea „Citiţi integral pe www.qmagazine.ro”, cu link, la finalul paragrafului.

Click pentru a comenta

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai populare articole

To Top