Zboruri din Sibiu, de la 200 de euro biletul. Care sunt destinațiile de vacanță

0
Publicat:

Se reiau cursele spre cinci destinații de vacanță din această vară, cu un total de zece frecvențe săptămânale, ce vor fi disponibile pentru rezervare la agențiile de turism cu care colaborează aeroportul din Sibiu.

Aeroportul Internațional Sibiu Foto Sibiu International Airport
Aeroportul Internațional Sibiu Foto Sibiu International Airport

Turcia, Grecia, Egipt sau Tunisia sunt destinațiile spre care au început deja să plece unele curse, pe lângă celelalte destinații consacrate.

Potrivit reprezentanților aeroportuari, în sezonul de vară 2024, reîncep cursele charter de la Sibiu spre Antalya (Turcia), Creta Heraklion (Grecia), Hurghada (Egipt) și Monastir (Tunisia). Noutatea în materie de destinații de vacanță disponibile direct de la Sibiu este Rhodos (Grecia), ce se regăsește în pachetele partenerilor tour-operatori cu plecări începând cu data de 13 iunie 2024.

Aeroportul Internațional Sibiu Foto Sibiu International Airport
Aeroportul Internațional Sibiu Foto Sibiu International Airport

Pachetele pentru destinațiile de vacanță, disponibile pentru rezervare la agenții

„Rezervă-ți din timp o vacanță în Antalya, Hurghada, Creta, Monastir ori Rhodos, direct de la Sibiu! Pachetele pentru destinațiile de vacanță cu plecare de la Sibiu sunt disponibile pentru rezervare la agențiile de turism!”, sună invitația Aeroportului Internațional Sibiu (AIS), în care se precizează care sunt cele opt agenții de turism cu care colaborează, foarte cunoscute pe piață.

Dacă spre unele dintre destinații nu va fi disponibilă decât o cursă pe săptămână, cum este cazul Hurghada – Egipt (joia, în perioada martie-octombrie 2024), Monastir (marțea, din iunie până în septembrie 2024) ori Rhodos (joia, în perioada iunie – septembrie 2024), spre celelalte destinații de vacanță plecările sunt mai dese.

Din luna mai până în septembrie 2024, vor exista chartere spre Antalya (Turcia) timp de cinci zile pe săptămână:  luni, marți, joi, sâmbătă și duminică, iar spre Heraklion-Creta (Grecia), în perioada iunie – septembrie 2024, două zile pe săptămână (miercuri și vineri).

Ofertele pentru pachete mai rentabile decât prețul biletului la avion

Doar o parte dintre agențiile de turism, cu care colaborează AIS, oferă pe lângă pachetele turistice, în care este inclus transportul, și posibilitatea achiziționării separate a biletelor de avion.

În urma unei analize a ofertelor, de pe site-ul acestor companii, am aflat că prețul unui bilet de avion, cu plecare din Sibiu, pentru Antalya (Turcia) variază, în acest moment, între 199 și 564 de euro, pentru Creta (Grecia) între 195 și 720 de euro, iar pentru Monastir (Tunisia) este de 609 euro.

La consultarea pachetelor turistice se constată că, spre exemplu, în această perioadă există oferte pentru Tunisia care pleacă de la 156 de euro, în Antalya - de la 168 de euro și în Hurghada - de la 258 de euro. Dar este vorba despre oferte last-minute.

Pentru luna iunie, când copiii intră în vacanța de vară, sunt pachete spre Tunisia care pleacă de la aproximativ 400 de euro/persoană.

În general, însă, ofertele pentru destinațiile cu plecare din Sibiu pornesc de 500 de euro/două persoane și variază în funcție de locație, perioadă, compania de transport aerian, agenția de turism, facilități oferite la cazare etc..

Spre exemplu, în Antalya, prețurile pot depăși 25.000 de euro, în cazul închirierii unei vile. Dar aceasta reprezintă o extremă.  

Aeroportul Internațional Sibiu Foto Sibiu International Airport
Aeroportul Internațional Sibiu Foto Sibiu International Airport

Plecări zilnice cu avioane de linie spre Anglia, Germania și Austria

Tot din Sibiu mai pleacă zilnic zeci de curse, permanent, spre alte șapte destinații din Germania, Anglia și Austria.

Din martie, respectiv aprilie 2024, spre exemplu, s-a mărit numărul de curse zilnice directe spre Austria și Germania, pe relația Sibiu-Viena și Sibiu-Munchen. Practic, sunt disponibile acum 26 de curse săptămânale doar spre aceste două orașe.

În afara lor mai există curse spre Memmingen, Dortmund, Karlshrune Baden-Baden și Nurnberg. 

Cea mai bună ofertă: 18 lire sterline, drumul până la Londra

Iar prețurile pot fi atractive pentru cei care au răbdare și știu cum să caute astfel de oferte. Spre exemplu, pe site-ul uneia dintre companiile de transport care operează în Aeroportul Internațional Sibiu sunt bilete spre Anglia (London, Aeroportul Luton) de la 27 de lire sterline, în luna iunie. La acesta se poate adăuga o reducere pentru cei care sunt membri ai clubului companiei aviatice prin care tariful se reduce aproape până la jumătate - 18 lire.

Spre Viena (Austria) ori Munchen (Germania), prețurile pornesc de la aproximativ 160 de euro, tot pe site-ul companiei de zbor.

În ultimii ani, aeroportul din Sibiu a trecut printr-un proces de modernizare, extindere și dotare. Spre exemplu, acesta se mândrește cu cea mai performantă cameră de termoviziune și detecție din România, în valoare de peste un 1 milion de euro, parte din sistemul de supraveghere video al bazei aviatice.

Cu toate acestea, mai are încă de lucrat în ceea ce privește accesul pasagerilor nevoiți să ocolească acum destul de mult din parcare sau stația de autobuz până în incinta aeroportului.

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite