Tinerii social-democrați din Iași au organizat joi un protest împotriva actualului președinte al Consiliului Județean Iași, liberalul Costel Alexe.

Tinerii PSD-iști spun că au protestat în încercare de "a-l determina pe dublul inculpat Alexe Costel să demisioneze din fruntea Consiliului Județean Iași, să-și retragă candidatură și, asftel, să mai spele din rușinea pe care a adus-o asupra Iașului".

Îmbrăcați în salopete de construcții, tinerii au adus la Consiliul Județean Iași o camionetă încărcată cu tablă, aluzie la dosarul penal în care Alexe este trimis în judecată pentru că a luat mită când era ministru al Mediului 22 de tone produse siderurgice de la un combinat din Galați.

Pe autoutilitară a fost inscripționat mesajul "Construim în Iași cu tablă de la Alexe", aluzie la sloganul liberalilor. Tinerii au purtat tricouri și caschete în culorile tradiționale ale partidului pe care penelistul îl reprezintă. Pe echipamente a fost imprimat: "Fără penali la Consiliul Județean Iași!". De asemenea, numerele de înmatriculare ale camionetei au fost: IS 2024 HOȚ și IS 2024 FUR.